Arch Luit luistert ‘Zing mei!, vân Ârce en dae kei’ op

Arch Luit luistert zondag 15 februari voor de tweede keer ‘Zing mei!,  vân Ârce en dae kei’ op. Dit is een aparte carnavalsbijeenkomst in Arcen voor de wat oudere carnavalsvierders.

Arch Luit komt voort uit de revue die de carnavalsvereniging ter gelegenheid van haar 33-jarig bestaan hield. Arch Luit heeft daarom veel affiniteit met de vastenavond. De laatste jaren werd de binding met het carnavalsrepertoire minder. Het mannenkoor had gewoonweg niet veel gelegenheid zich voor te bereiden op de optredens  op de carnavalszittingen van de Keieschiéters in januari.

OPA’s
Toen vorig jaar de oud-prinsen-arcen (OPA) een al jarenlang sluimerend plan oppakten om een aparte carnavalsbijeenkomst voor de wat oudere carnavalsvierders te organiseren, stonden daar enkele OPA’s, tevens lid van Arch Luit, helemaal voor open. De OPA’s wilden zo’n evenement wel organiseren. Zij kregen daarbij medewerking van de Carnavalsvereniging en vonden in Arch Luit een geschikte partner om in ieder geval zeker te zijn van een potentieel aan zangerskwaliteiten. Het evenement kreeg de naam: ‘Zing mei!,  vân Ârce en dae kei’, en zou bestaan uit oude Arcense carnavalsliedjes, afgewisseld met sketches en oude filmfragmenten over vroeger.

Nostalgisch
Het evenement werd een nostalgisch gebeuren, en was alleen toegankelijk voor mensen boven de 50-60 jaar. In de carnavalstijd met weinig geschikte locaties, was moeilijk een plek te vinden waar dat kon gebeuren. Zo kwam het dat gekozen werd voor de Carnavalszondagmiddag. Men wilde van de remmiedemmie van de tegenwoordige carnavalsvieringen af en alles ‘unplugged’ op de bühne brengen. Een kleinschalig orkestje, zonder extra versterkingen en een niet te grote zaal. Er bleek een grote belangstelling en dus ook behoefte voor dit evenement te bestaan.

Vanwege het grote succes in 2014 wordt op zondag 15 februari 2015 weer zo’n nostalgische middag gehouden. Arch Luit heeft er zijn medewerking al aan toegezegd en begint begin januari met de repetities hiervoor.