Arch Luit zingt tijdens Boëte Kiéke op het Kerkplein in Arcen

Mannenkoor Arch Luit zingt vrijdag 3 september tijdens Boëte Kiéke op het Kerkplein in Arcen. Filmtheater De Nieuwe Scene en het Franz Pfanner Huis vertonen dan op het Arcense plein in de openlucht de film ‘The Singing Club’. De toegang is gratis.

Boëte Kiéke, we gooien ramen en deuren open, kijken niet alleen naar buiten maar beleven in de buitenlucht cultuur. Na een lange periode zonder cultuur is cultuurbeleving aan de beurt. En wat is fijner dan cultuur samen te maken en te beleven. En als het even kan op een bijzondere plek: ‘boëte’.

Feelgood-film
The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Kristin Scott Thomas speelt de hoofdrol in dit op waarheid gebaseerde verhaal, dat wereldwijd vele andere mensen heeft geïnspireerd om samen te zingen.

De feelgood-film laat zien dat het leven van een vrouw van een beroepsmilitair zwaar kan zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, is sceptisch over het idee, maar laat zich al snel overtuigen door hun humor en moed. Met hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.

Programma
Voorafgaand aan de film is er een optreden van Mannenkoor Arch Luit uit Arcen, hetgeen een mooie opmaat is naar de vertoning van de film ‘The Singing Club’.

Wanneer: vrijdag 3 september 2021
Locatie: Burgemeester Gubbelsplein, Arcen (kerkplein)
Aanvang: 19.30 uur –  inloop – uitvoering Mannenkoor Arch Luit – vertoning ‘The Singing Club’
Einde programma: 22.30 uur.

Alle noodzakelijke Covid-19 maatregelen zijn van kracht.

Het programma Boëte Kiéke is mede mogelijk gemaakt met medewerking van de gemeente Venlo.

Arch Luit
Het in 1984 opgerichte Mannenkoor Arch Luit uit Arcen staat bekend om de warme koorklank en dynamisch zingen. Het is de eerste keer dat het koor na de beperkingen van de coronacrisis weer in het openbaar optreedt. Arch Luit brengt tijdens Boëte Kiéke een fris, vernieuwd en a capella gezongen repertoire. Het koor telt 20 leden en staat sinds 2020 onder leiding van dirigent Pieter Bongaarts. Het optreden geldt ook als uitnodiging aan de bezoekers om te gaan zingen en bij een koor aan te sluiten.