Concert The Grand Finale – nog een keer Vincent Oostenbrink

Op zondag 27 oktober wordt om 11.00 uur “The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink” gehouden in de Wingerd, Maasbreeseweg 2 te Sevenum. Dit concert wordt georganiseerd door Mannenkoor Arch Luit uit Arcen en Mannenkoor Die Sevensanghers uit Sevenum. Naast deze koren treedt ook de Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy op. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Het concert staat in het teken van het einde (per 1-1-2020) van de dirigentencarrière van Vincent Oostenbrink (1950), die hem van Panningen bijna veertig jaar lang naar diverse plaatsen in Noord-Limburg (Wellerlooi, Blerick, Arcen, Sevenum) heeft gebracht.
Nog eenmaal worden in Sevenum werken uitgevoerd in een stijl en op een wijze, die zo kenmerkend is voor deze veelzijdige dirigent. In zijn aanpak is veel aandacht voor techniek, dynamiek en het laten horen van uitersten in zacht en hard. Zijn aanpak is direct en gedreven, maar met tact, humor en respect voor ieder lid van het koor. Het is dan ook niet voor niets, dat hij bij beide koren bijna 20 jaar met het dirigeerstokje heeft gezwaaid. Vincent Oostenbrink heeft met zijn mannenkoren een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de mannenkoorzang in de regio.
Naast dirigent was hij tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2011 docent dwarsfluit en panfluit aan muziekscholen in Oost-Brabant. Hij is een internationaal erkend auteur van muziekboeken voor panfluit en dwarsfluit en producent van diverse CD’s in zijn eigen studio De Sjans in Panningen. Hij trad als panfluitsolist op in binnen- en buitenland.

De keuze om bij dit concert de Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy te betrekken is niet toevallig. Deze groep behoort al jaren tot de nationale en internationale top van de slagwerkwereld. Zeer de moeite waard om hun optreden te zien en te horen. Maar bovendien heeft Vincent ook eerder als solist op de panfluit met deze groep opgetreden. Hij kijkt hier met veel genoegen op terug. Hij zal bij het nummer “Rainman” opnieuw als solist op panfluit optreden.

Tijdens het concert brengen de koren een keur aan highlights van mannenkoorzang uit de dirigeerperiode van Vincent. Te horen zijn sfeervolle werken van onder andere G. Verdi, W. Mozart, Lennon/McCartey.
Arch Luit zingt uitsluitend à cappella. Die Sevensanghers worden bij een aantal werken op de piano begeleid door Von Reijnders. Als slot zingen beide koren het prachtige werk Les Martyrs van Ch. Gounod.

Kom en geniet van The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink.