Toon Talent

Er zijn in Limburg diverse koren voor volwassenen die middels een kinderzangproject veel moeite doen om de jeugd te motiveren om te gaan zingen. Al deze projecten vormen samen het Toon Talent project. De koren in kwestie krijgen financiële ondersteuning van VNK-Limburg om hun kinderzangprojecten uit te voeren.

Toon TalentDeelnemers in 2014 waren de Maastrichter Staar met hun project ‘Steerkes’, Stichting Kuno met ‘Ridder Kuno Zing-levend’, ‘Canta Young’ van CantaRode, Koorschool Cantarella met ‘Toon Talent koor’, Genneps Vocaal Ensemble met ‘Zingen in de klas’, Gemengd Koor Crescendo Doenrade met het project ‘Zing’, Kinder- en Jeugdkoor De Vrolijke Noot Well met De Muziek Doe Middag (DMDM) Noord en het Centrum voor Koorzang Maastricht met De Muziek Doe Middag Zuid.

De VNK-Limburg ondersteunt bovenstaande Toon Talent projecten gedurende enkele jaren en wil dat ook doen voor uw koor als u zich inzet om de jeugdzang te stimuleren. Gebruik de goede organisatie van uw bestuur om de kinderkoorzang te promoten en zorg daardoor voor het zangkoor van de toekomst. (Bron: HKLimburg)